Δελτίο τύπου ΔΣΛ – Αποδοκιμασία για πολιτική συμπεριφορά βουλευτή-δικηγόρου κ. Β. Κόκκαλη

Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας

Λάρισα, 13.05.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας αφουγκραζόμενος την έκδηλη αγωνία των μελών του και των λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών για το μέλλον των επαγγελμάτων μας, ιδίως μετά την πρόσφατη ψήφιση των τελευταίων επαχθέστατων για τους δικηγόρους και το κοινωνικό σύνολο φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων, αισθάνεται την ανάγκη να  αποδοκιμάσει  και δημόσια τη στάση που τήρησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης, συζήτησης και ψήφισης του ασφαλιστικού  – φορολογικού νομοσχεδίου ο δικηγόρος – μέλος του και Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κ. Βασίλειος Κόκκαλης.

Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι ο κάθε βουλευτής έχει αναφαίρετο και απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης του και της ψήφου κατά συνείδηση (αρθρ.60 παρ.1 Σ.), ενώ δεν καταδιώκεται, ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων  του (άρθρ.61 παρ.1 Σ.).

Η  κριτική μας βέβαια εν προκειμένω δεν εστιάζεται και δεν μπορεί να εστιάζεται στην ελευθερία της ψήφου του κ. Κόκκαλη, αλλά στη διφορούμενη στάση του, η οποία τον χαρακτηρίζει σε όλη τη διάρκεια του σύντομου κοινοβουλευτικού του βίου.

Οι επανειλημμένες μεγαλόστομες δημόσιες δηλώσεις αλλά και οι κατ’ ιδίαν διαβεβαιώσεις του κ. Κόκκαλη περί μη ψήφισης του ασφαλιστικού  – φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο οδηγεί σε μη βιώσιμη εισφοροδοτική και φορολογική επιβάρυνση των δικηγόρων, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την τελική εκ μέρους του υπερψήφιση του νομοσχεδίου και καταδεικνύουν την ασυνέπεια λόγων και έργων, όταν κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε σε «μικροαδικίες σε βάρος των δικηγόρων» και προέβη στην κατάθεση τροπολογίας στο ίδιο νομοσχέδιο  όχι για τα φλέγοντα ζητήματα των συναδέλφων του αλλά για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής!…

O ΔΣΛ πιστεύει ότι οι βουλευτές πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι και να ψηφίζουν αυτό που πραγματικά πιστεύουν, εξυπηρετώντας πάντα το δημόσιο συμφέρον και όχι να υποκύπτουν σε απαιτήσεις και πιέσεις και να αναλίσκονται στη μικροπολιτική, όπως έπραξε τους τελευταίους μήνες το μέλος του Συλλόγου μας και Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κ. Βασίλειος Κόκκαλης, συμπεριφορά για την οποία ο ΔΣΛ εκφράζει την έντονη δυσφορία και αποδοκιμασία του.