Ψήφισμα συμπαράστασης ΔΣΛ στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου για το Ασφαλιστικό

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 27 Ιανουαρίου 2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας δεν θεσπίζει απλώς επιβαρύνσεις ασφαλιστικών εισφορών, αλλά αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την εξαφάνιση από τον παραγωγικό χάρτη εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. H καθολική αντίδραση των επιστημόνων, αυτοαπασχολουμένων, ελευθέρων επαγγελματιών εκφράζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την αμετακίνητη  βούληση  απλών πολιτών, να διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο το δικαίωμα να έχουν εργασία.

Η πανελλήνια γενικευμένη αγροτική διαμαρτυρία,  δυναμώνει το ευρύ μέτωπο των δυνάμεων της εργασίας και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να θυσιάσει και την ελληνική παραγωγή, αρνούμενη να επωμιστεί το πολιτικό βάρος μιας πραγματικής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, όπου όλοι, και οι αγρότες βεβαίως, θα επιβαρύνονται με ασφαλιστικές εισφορές ανάλογες με την εισφοροδοτική τους ικανότητα. Οι αγρότες δεν βγήκαν στους δρόμους για δημόσιες σχέσεις και αναψυχή στο καταχείμωνο. Δεν εννοούν και ορθά, να δεχθούν το προσχέδιο που με ιδιαίτερη ένταση τους πλήττει ως παραγωγικές μονάδες της εθνικής μας οικονομίας. Αρνούνται να υιοθετήσουν την παθητική στάση του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»  και διεκδικούν το δικαίωμα να εργάζονται και να παράγουν το αγροτικό τους εισόδημα.

Η κυβέρνηση προφανώς πελαγοδρομεί μεταξύ ανεπάρκειας και του συνόλου των πολλών αντιφάσεών της, που συγκροτεί η πολιτική της παρουσία. Λαμβάνει μέτρα που συνιστούν μια ευθεία απειλή για τη κοινωνία ολόκληρη, τα οποία αγνοούν τη φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα εκάστου πολίτη. Μετά ταύτα, παραμένει απορίας άξιον, από πού, τέλος πάντων, προσδοκά αυτήν τη άμοιρη χιλιοειπωμένη «ανάπτυξη», όταν με πλήρη έλλειψη ρεαλιστικού σχεδιασμού, πολιτικής έμπνευσης αλλά και κοινωνικής ευαισθησίας, μεθοδικά και συντεταγμένα αποδομεί καθημερινά τον παραγωγικό ιστό της χώρας.  

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, είναι μαζί με τους Έλληνες αγρότες και συμμερίζεται την αγωνία τους. Συμπαρίσταται στη δίκαιη διαμαρτυρία τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το προσχέδιο του ασφαλιστικού που οδηγεί με βεβαιότητα στην εξόντωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ                              ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΠ. ΓΡΑΒΑΝΗΣ