Συμμετοχή ΔΣΛ στην πανελλαδική αποχή 9-15 Δεκ. 2015 – Πλαίσιο χορήγησης Αδειών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα, 8 Δεκεμβρίου 2015

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΛ που συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 08.12.2015 επικύρωσε την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος από 05.12.2015 για πανελλαδική αποχή δικηγόρων από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2015 με αίτημα την αναστολή εφαρμογής του νέου ΚΠολΔ. Ακολουθεί το πλαίσιο χορήγησης αδειών, στο οποίο κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων ενόψει των σχετικών δυσμενών συνεπειών της επικείμενης εφαρμογής του ΚΠολΔ από 01.01.2016.

Το ενημερωμένο πλαίσιο χορήγησης αδειών, έχει ως εξής:

  • Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
  • Κρατούμενοι (Ποινικά) – Αντιρρήσεις (Διοικητικά) –  Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
  • Παραγραφές – Προθεσμίες
  • Αναστολές πλειστηριασμών
  • Αιτήσεις Προσωρινών Διαταγών-Συζήτηση υποθέσεων όπου έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή.
  • Κατάθεση αιτήσεων υπερχρεωμένων με τις διατάξεις του νόμου 4161/13.
  • Για τις ποινικές υποθέσεις στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
  •  Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση δικογράφων, προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.

Αναβολές:

Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Περιφρούρηση Αποχής

Κατά τη διάρκεια της αποχής, ο ΔΣΛ θα μεριμνά για την περιφρούρησή της στα δικαστήρια της πόλης, στα υποθηκοφυλακεία του Νομού, καθώς και σε κάθε δημόσια αρχή και υπηρεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται σε όλους τους συναδέλφους ότι:

  • Η αποχή καλύπτει και εξώδικες πράξεις, όπως η σύνταξη εξωδίκων εγγράφων, επιταγών προς πληρωμή ή εκτέλεση κ.ο.κ.

Επιτροπή Αδειών ΔΣΛ 

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων και τη διευκόλυνση του έργου της επιτροπής αδειών του ΔΣΛ, ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της αποχής διαρκείας, η επιτροπή συνέρχεται δύο (2) φορές καθημερινά και κατά τις ώρες 8:30πμ – 9πμ και 1μμ – 1:30μμ.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι όπως προσκομίζουν εγκαίρως τις αιτήσεις αδειών στη γραμματεία του ΔΣΛ.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ            ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ