Έναρξη λειτουργίας ιστοσελίδας Ειρηνοδικείου Φαρσάλων

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες αλλά και στους δικαστικούς συμπαραστάτες αυτών από τη Γραμματεία του παρόντος Δικαστηρίου, ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του επίσημου ιστοτόπου ( ιστοσελίδας ) της υπηρεσίας μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://eirfarsal-gr.webnode.gr, ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει ένα χρήσιμο και διαρκώς βελτιούμενο εργαλείο στη σύγχρονη εποχή κυρίως για τον εξυπηρετούμενο από την υπηρεσία μας πολίτη αλλά και για τον μαχόμενο δικηγόρο, επιμελητή δικαστηρίων, κ.λ.π. .
Στον ανωτέρω ιστότοπο, εκτός από την παροχή πληροφοριών για τη σύσταση και λειτουργία της υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου ( ΦΕΚ ίδρυσης, χωροταξική αρμοδιότητα, κ.λ.π. ), παρέχονται χρήσιμες υπηρεσίας για την καθημερινή δικαστηριακή πρακτική ( π.χ. εκθέματα πινακίου, υποδείγματα αιτήσεων, διαδικασία έκδοσης κληρονομητηρίων, δημοσίευσης διαθηκών, αναγνώρισης και τροποποίησης καταστατικού σωματείων, δημοσίευση αποφάσεων, κ.λ.π. ) αλλά και βοηθήματα δικηγόρων ( π.χ. ένσημα, τηλέφωνα Δικαστηρίων πόλης Λάρισας, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών Δήμου Φαρσάλων, συμβολαιογράφοι και επιμελητές δικαστηρίων του Πρωτοδικείου Λάρισας, επιτόκια, αλφαβητική κατάσταση Ειρηνοδικείων στην Ελλάδα, on-line ροή ποινικών υποθέσεων Πρωτοδικείου Λάρισας μέσω της ιστοσελίδας του Δ.Σ. Λάρισας, κ.λ.π ), τις οποίες ( υπηρεσίες ) και σας προσκαλούμε να γνωρίσετε.
Στο σημείο αυτό επισημαίνεται βέβαια ότι κάποιες λειτουργίες του ανωτέρω ιστοτόπου ( π.χ. εκθέματα πινακίου, δημοσίευση αποφάσεων στη σελίδα «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» ) θα ενεργοποιηθούν το πρώτον μετά την παροχή σχετικής Γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κατόπιν αιτήματος που έχει ήδη υποβληθεί από την υπηρεσία μας, σχετικά με το επιτρεπτό ( ή μη ή υπό όρους ) της ανάρτησης των σχετικών δεδομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», όπως αυτός ισχύει σήμερα.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι δικηγόροι να αιτηθούν και να παραλάβουν έγκυρους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στον ανωτέρω ιστότοπο, μέσω σχετικής αίτησής τους στη Γραμματεία του Δικαστηρίου, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες για τις οποίες αυτός απαιτείται.
Σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας ή προβλήματος, παρακαλούμε να επικοινωνείτε μέσω τηλεφώνου ή e-mail με τη Γραμματεία του Δικαστηρίου ή με τον Ειρηνοδίκη.

Φάρσαλα, 25.02.2015

Ο Ειρηνοδίκης
Αθανάσιος Μπλάντας