Σε ετοιμότητα χρήσης οι απινιδωτές στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα 13 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας είναι ένας χώρος στον οποίο δραστηριοποιούνται και κινούνται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι. Είναι χώρος επίλυσης διαφορών, σύγκρουσης συμφερόντων, όχι σπάνια έκφρασης ανθρωπίνων αδυναμιών και παθών. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης είναι η δημιουργία ψυχικής έντασης και αγωνίας η οποία πιέζει και φορτίζει τον κάθε πολίτη αλλά και όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Δικαστηρίων. Ετσι, υπήρξαν δυστυχώς περιπτώσεις στις οποίες συνάνθρωποί μας, ευρισκόμενοι εντός του Δικαστικού Μεγάρου, υπέστησαν καρδιακά επεισόδια, άλλοτε ήπια, άλλοτε όμως μοιραία. Τελευταίο θλιβερό περιστατικό αποτέλεσε ο θάνατος νέας συναδέλφου, το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή μιας γενικευμένης ευαισθητοποίησης στο χώρο της κοινότητας των Δικαστηρίων για να αντιμετωπισθούν κατά το δυνατόν παρόμοια δυσάρεστα φαινόμενα.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, αντιλαμβανόμενος τον ευρύτερο κοινωνικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην πόλη μας, προέβη στην αγορά δύο φορητών απινιδωτών, προκειμένου να τους εγκαταστήσει στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Με τη σύμφωνη γνώμη των Δικαστικών Αρχών και την ενεργό συμβολή των Δικαστικών Υπαλλήλων αλλά και την επιστημονική υποστήριξη της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εκπαιδεύτηκαν ήδη ενας ικανός αριθμός δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι, εάν τυχόν παραστεί ανάγκη, είναι σε θέση να χειριστούν τους απινιδωτές και να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους.
Με την προμήθεια των δυο απινιδωτών για τις ανάγκες των πολιτών που εργάζονται η προσέρχονται για τις υποθέσεις τους στο Δικαστικό Μέγαρο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, θέλει να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο το οποίο είναι και το κεντρικό μήνυμα αυτής της ενέργειας. Σε μια εποχή δύσκολη, που μεγάλος αριθμός πολιτών υφίσταται μεγάλη ένταση στον ψυχικό του κόσμο, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει καθημερινές ανάγκες επιβίωσης, χωρίς να λείπουν δυστυχώς και περιπτώσεις συνανθρώπων μας που δεν άντεξαν το βάρος των ποικιλόμορφων πιέσεων που προκαλεί η αρνητική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, με ευθύνες ασφαλώς οσων κυβέρνησαν αλλά και όχι μόνον.
Από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, οι δύο απινιδωτές θα βρίσκονται σε ειδικούς χώρους εντός του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, έτοιμοι προς χρήση αν τυχόν χρειαστεί, κάτι που φυσικά απευχόμαστε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ        ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

apinidotes1

apinidotes2-2