Επίκαιρο ψήφισμα Δ.Σ. Χίου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στις 7 Μαΐου 2010 αποφάσισε τη συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τις 11, 12 και 13 Μαΐου και το καθολικό κλείσιμο των δικηγορικών γραφείων και ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το ακόλουθο ψήφισμα:
1. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στους συνταξιούχους και τους επιστήμονες που οδηγούνται σε απόγνωση και αδιέξοδο από τα πρωτοφανή και ανάλγητα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων καλούνται να πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι, ενώ η μεσαία τάξη οδηγείται κάτω από τα όρια της φτώχιας.
2. Αντιτίθεται στα μέτρα που ερήμην των πολιτών λαμβάνονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη και ανώμαλες πολιτικές καταστάσεις.
3. Δηλώνει την αγανάκτησή της για τη στοχοποίηση του δικηγορικού κόσμου και την επιχειρούμενη εξαθλίωση των δικηγόρων, ιδιαίτερα των νέων μέσω του ν. 3844/2010 (οδηγία Μπολκενστάιν) και το ψηφισθέν παράρτημα IV του Μνημονίου μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη- μέλη της ζώνης του ευρώ και το Δ.Ν.Τ.
4. Εκφράζει την αγανάκτησή της για τον ολοφάνερο και συνεχιζόμενο εμπαιγμό του δικηγορικού κόσμου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ομοίως εκφράζει την οργή της για την πρωτοφανή αδράνεια του Προεδρείου και του Συντονιστικού της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Ζητά την κατεπείγουσα σύγκληση της Ολομέλειας.
5. Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Χ. να συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια για ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις με άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους και στηρίζει τις σχετικές πρωτοβουλίες των Δικηγορικών Συλλόγων Ιωαννίνων και Λάρισας.
6. Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο να προκηρύξουν άμεσα απεργία, σε περίπτωση γενικής απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου κατά των αντιλαϊκών μέτρων, ευνοεί δε και συμπαρατάσσεται με κάθε σχετική πρωτοβουλία.
7. Συντάσσεται με την πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για πανελλαδικό δικηγορικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα με οργανωμένη μετάβαση των συναδέλφων από όλη τη χώρα.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ