Ενημερωτικό Δελτίο 16.06.05

Υπ’ όψιν αθλητικού τμήματος

Ξανά στα σαλόνια του Πανελλήνιου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων βρίσκεται η Λάρισα. Οι βυσσινί δικηγόροι του Σ.Α.Δ.Π.Λ. πέτυχαν χθες στο γήπεδο Λαγυνών Θεσσαλονίκης μια από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας τους, με σκορ 1-3 κόντρα στον περσινό φιναλίστ Αρμενόπουλο και σφράγισαν με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκρισή τους στην τελική φάση των «8» που θα διεξαχθεί στην Κατερίνη από 2 ως 8 Ιουλίου 2005.

Αντιμέτωποι με την ιστορικότερη ομάδα του θεσμού (οκτώ πανελλήνια πρωταθλήματα, και δεκαπέντε συνεχείς παρουσίες σε τελικές φάσεις), οι λαρισαίοι δικηγόροι μπήκαν παθιασμένα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν ότι δίκαια συγκαταλέγονται στις μεγάλες ομάδες του θεσμού. Στημένοι μαεστρικά από τον τεχνικό τους Χρήστο Μητρά, έπαιξαν ουσιώδες και θεαματικό ποδόσφαιρο και εξουδετέρωσαν πλήρως τα ατού των αντιπάλων τους. Οι παίκτες του Σ.Α.Δ.Π.Λ. επέβαλαν από το πρώτο λεπτό το ρυθμό τους και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Χατζηευθυμίου και τους αμυντικούς Μπένη, Ζιούνα, Μαμάκο, ξεχύνονταν ταχύτατα στις αντεπιθέσεις με τους Πράτα και Κακαράντζα να φαντάζουν άπιαστοι. Μέχρι την επίτευξη του πρώτου τέρματος στο 30’ (πέναλτι του Κακαράντζα σε ανατροπή του Πράτα), οι λαρισαίοι είχαν ήδη χάσει δύο κλασικές ευκαιρίες ξαφνιάζοντας τους αντιπάλους τους. Στην επανάληψη, οι μέσοι Ανδρέαδης, Παγώνης, Στάμου και κυρίως ο οργανωτής Τόλης Κορομηλάς (που πρόσφατα έγινε πατέρας) έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα και εκμεταλλευόμενοι τις ύστατες προσπάθειες των θεσσαλονικέων συναδέλφων τους δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 0-3 στο 80’ (τα γκολ οι Κορομηλάς στο 65’ και Κακαράντζας στο 80’).
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Φωτιάδη (σφύριξε πρόσφατα και τη σημαδιακή αναμέτρηση της ΑΕΛ στην Καστοριά) βρήκε τους λαρισαίους δικηγόρους ένα κουβάρι να πανυγηρίζουν την ιστορική πρόκριση μαζί με τους πιστούς τους φίλους και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Σαμαρά που ακολούθησαν την αποστολή. Τα επινίκεια της μεγάλης επιτυχίας αναμένεται να γιορτασθούν δεόντως σήμερα Παρασκευή στο «καφέ Απέριττον», όπου και θα λάβει χώρα το ετήσιο ανοιχτό πάρτι των Αθλούμενων Δικηγόρων Λάρισας.
Για την ομάδα του Σ.Α.Δ.Π.Λ. αγωνίστηκαν οι: Χατζηευθυμίου, Μπένης, Μαμάκος, Ζιούνας, Ανδρεάδης, Στάμου, Παγώνης, Πράτας, Κορομηλάς, Γραβάνης, Κακαράντζας (Καλογεράς, Τσάτσαρος, Χατζηλάκος, Φακίτσας, Κουμαντζέλης, Χελιδόνης, Μητράς, Κόρδας, Λιλές, Κουτσογιάννης, Γιαννούλας).
Οι υπόλοιπες ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της Κατερίνης είναι: Αριστοτέλης Θεσσαλονίκης, Μ. Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης, Σόλων Αθηνών, Δημοσθένης Αθηνών, Νέοι Δικηγόροι Αθηνών, Δ.Σ. Ροδόπης και Δ.Σ. Πιερίας.