Ενημερωτικό Δελτίο 20.05.05

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση οι δικηγόροι-μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Σ.Α.Δ.Π.Λ. πέτυχαν σπουδαία νίκη την περασμένη Τετάρτη με σκορ 4-2 επί της Θήβας που αποτελεί την ομάδα-έκπληξη του φετινού Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Δικηγόρων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επετεύχθη κατά το ήμισυ ο στόχος της μέγιστης συγκομιδής βαθμών στα τρία παιχνίδια που η ομάδα του Σ.Α.Δ.Π.Λ. καλείται να δώσει την τρέχουσα εβδομάδα (είχε προηγηθεί νίκη το περασμένο Σάββατο με 0-1 στην Αθήνα επί της Θέμιδος και ακολουθεί το κρίσιμο εντός έδρας ματς της Κυριακής με το Αγρίνιο).

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα πολύ δυνατό και συναρπαστικό αγώνα που διεξήχθη κάτω από τον καυτό ήλιο στο γήπεδο της Φαλάνης, οι Λαρισαίοι δικηγόροι κατάφεραν να επιβληθούν έναντι ενός ιδιαιτέρως αξιόμαχου αντιπάλου, που προερχόταν από μεγάλη εντός έδρας νίκη έναντι του Αγρινίου με σκορ 5-3, και φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου. Η λαρισινή ομάδα απέδειξε με την προχθεσινή της απόδοση ότι μπορεί να βασιστεί τόσο στην ποιότητα των παικτών της, όσο στο πάθος και τη δύναμη, στοιχεία που ανέκαθεν χαρακτήριζαν το θεσμό του δικηγορικού πρωταθλήματος και αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διάκριση.
Οι Λαρισαίοι ποδοσφαιριστές ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του κ. Χρήστου Μητρά μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, επιδιώκοντας να «καθαρίσουν» το ματς όσο το δυνατόν συντομότερα. Ο χορός των ευκαιριών άρχισε νωρίς, ήταν όμως ο μόνιμος σκόρερ της λαρισινής ομάδος Γιώργος Κακαράντζας αυτός που στο 12’ κατάφερε να εκμεταλλευτεί έξοχη μεταβίβαση του Πράτα και να κάνει το 1-0 με πλασέ. Η ομάδα της Θήβας κατάφερε να ισορροπήσει κάπως τον αγώνα, αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στη βαθμολογική της θέση. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το 2-0 στο 48’ ύστερα από πέναλτι του Κακαράντζα σε ανατροπή του ίδιου παίκτη κατόπιν περίτεχνης μεταβίβασης του Γραβάνη. Κι ενώ η λαρισινή ομάδα ανέβαζε στροφές επιδιώκοντας να προσδώσει ευρείες διαστάσεις στη νίκη της (δοκάρι του Κορομηλά στο 52’ και δυνατό σουτ του Γραβάνη στο 55’), ήρθε απροσδόκητα το 1-2 με αυτογκόλ του πολύ καλού προχθές λίμπερο της λαρισινής ομάδας Τάκη Μπένη στο 60’, για να βάλει του Θηβαίους ξανά στον αγώνα. Ευτυχώς όμως ο Κακαράντζας στο 73’ έδωσε ξανά την απαιτούμενη διαφορά ασφαλείας στον Σ.Α.Δ.Π.Λ. με όμορφο αριστερό ψηλοκρεμαστό πλασέ σε πάσα του Κορομηλά. Η Θήβα όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα κι έτσι στο 80’ σε μια από τις λίγες επικίνδυνες επιθέσεις της ο Κολώκας ανάμεσα σε 4 αντιπάλους του, κατάφερε να πλασάρει την Γιάννη Χατζηευθυμίου και να μειώσει εκ νέου σε 3-2. Οι επιθέσεις των Λαρισαίων ποδοσφαιριστών στα τελευταία λεπτά ήταν συνεχείς και επιβραβεύθηκαν όταν ο Γραβάνης στις καθυστερήσεις του αγώνα κέρδισε πέναλτι μετά από πλασέ και απόκρουση αντίπαλου αμυντικού απέκρουσε στη γραμμή με το χέρι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο «συνήθης ύποπτος» Κακαράντζας που διαμόρφωσε το τελικό και συνάμα δίκαιο 4-2.
Η σύνθεση της ομάδας του Σ.Α.Δ.Π.Λ. ήταν: Χατζηευθυμίου, Μπένης, Ανδρεάδης, Κουμαντζέλης, Μαμάκος (55’ Λιλές), Παγώνης, Ζιούνας, Πράτας, Γραβάνης, Κορομηλάς (75’ Στάμου ), Κακαράντζας.
Εξάλλου σε αγώνα που διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο Βριλλησίων το περασμένο Σάββατο η λαρισινή ομάδα κατάφερε να επιβληθεί της Θέμιδος Αθηνών με το φτωχό αλλά υπερπολύτιμο βαθμολογικά 0-1. Το λαρισινό συγκρότημα αναγκάστηκε να παραταχτεί με έξι απουσίες βασικών του στελεχών, ενώ το χρυσό γκολ πέτυχε ο «γερόλυκος» της λαρισινής επίθεσης Τάκης Λιλές στο 40’.
Η σύνθεση με την οποία παρατάχθηκε η ομάδα ήταν: Χατζηευθυμίου (46’ Νασιακόπουλος), Μπένης, Ζιούνας, Κουμαντζέλης, Μαμάκος, Ανδρεάδης (55’ Παπαιωάννου), Παγώνης, Μητράς, Στάμου (75’ Χελιδόνης), Κόρδας (70’ Κουτσογιάννης), Λιλές.
Η δύσκολη αγωνιστικά εβδομάδα συνεχίζεται αύριο Κυριακή και ώρα 16:00 στο γήπεδο της Φαλάνης, όπου η ομάδα του Σ.Α.Δ.Π.Λ. φιλοδοξεί να πετύχει την πρώτη της νίκη απέναντι στο συγκρότημα του Αγρινίου και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη (ημιτελική φάση), σε έναν αγώνα που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις και δυνατές μονομαχίες.