Ενημερωτικό Δελτίο 07.02.2005

Υπ’ όψιν αθλητικού τμήματος

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2004 και με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται οι Λαρισαίοι Δικηγόροι στα γήπεδα της Φαλάνης, υπό την τεχνική καθοδήγηση του παλαιού στελέχους της ομάδος Χρήστου Μητρά (αντικατέστησε τον επί σειρά ετών προκάτοχό του Τηλέμαχο Ζιάκα που απεσύρθη λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων).

Το 2005 αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο ορόσημο για την πορεία του Σ.Α.Δ.Π.Λ., καθώς πέρα από την καθιερωμένη συμμετοχή του ποδοσφαιρικού τμήματος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, οι Λαρισαίοι Δικηγόροι θα συμμετάσχουν κατόπιν σχετικής προσκλήσεως στο 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δικηγόρων (European Lawyers Football Cup), που θα διεξαχθεί από 12.05.2005 έως 16.05.2005 στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας με τη συμμετοχή 20 δικηγορικών ομάδων από όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για την πρώτη εκπροσώπηση της χώρας μας στην διοργάνωση αυτή, γεγονός που αυξάνει τη σημασία της συμμετοχής της λαρισινής αποστολής. Οι προηγούμενες διοργανώσεις έλαβαν χώρα στη Φρανκφούρτη (2001) και στη Βουδαπέστη (2003), ενώ περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό και τις συμμετέχουσες ομάδες μπορεί να αντλήσει κανείς από την ιστοσελίδα www.elfcup.com .
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του Σ.Α.Δ.Π.Λ. στην ανωτέρω διοργάνωση και εκ παραλλήλου, θα διοργανωθεί ανοικτή εκδρομή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας για τα μέλη του και τις οικογένειές τους. Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα διεξαγωγής συμπίπτει με εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Μότσαρτ, γενέτειρα του οποίου είναι η πόλη του Σάλτσμπουργκ.

Σε ελληνικό επίπεδο, το ερχόμενο Σάββατο (12.02.2005) έχουμε την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους λαρισαίους δικηγόρους. Στα πλαίσια του 21ου Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων (που φέτος διοργανώνεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πιερίας) η λαρισινή ομάδα κληρώθηκε για την προκριματική φάση σε όμιλο πέντε ομάδων με αντιπάλους τις ομάδες: Δράκων (Αθηνών), Θέμις (Αθηνών), Δ.Σ. Θηβών, Δ.Σ. Αγρινίου.
Πρώτος αντίπαλος για την ομάδα του Σ.Α.Δ.Π.Λ. θα είναι ο Δράκων, ένα πρωτοεμφανιζόμενο και ως εκ τούτου υπολογίσιμο συγκρότημα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί, πόσο μάλλον όταν το πρώτο ματς διεξάγεται στην Αθήνα. Οι εκτιμήσεις για τη φετινή διοργάνωση είναι ευοίωνες, καθώς η συστηματική δουλειά του Χρήστου Μητρά όσο περνά ο καιρός θα αποδίδει και η λαρισινή ομάδα αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να φτάσει στην τελική φάση της Κατερίνης, μετά από το μοναδικό διάλειμμα της περσινής σεζόν.
Tο Δ.Σ. και τα μέλη του Σ.Α.Δ.Π.Λ. επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, καθώς επίσης και τον Δήμο Γιάννουλης και προσωπικά τη δήμαρχο κ. Αράπκουλε, τους αντιδημάρχους κ.κ. Ντιμπουρλιάγκα, Καρυώτη, Εμμανουηλίδη και τον πρόεδρο του Α.Ο.Δ. Γιάννουλης κ. Οικονόμου, καθώς και τα σωματεία της Δήμητρας Γιάννουλης, του Φαλανιακού και του Σμόλικα για την βοήθειά τους στην επίλυση του γηπεδικού προβλήματος της ομάδας.