Ενημερωτικό Δελτίο 05.04.04

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ – 2003

Με έναν πολύτιμο βαθμό που ισοδυναμεί με πρόωρη πρόκριση (και παρ’ ότι δικαιούταν το τρίποντο) επέστρεψε το Σάββατο η αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Συλλόγου Αθλουμένων Δικηγόρων Λάρισας από την εξόρμησή της στην Ηλεία. Μετά από την ξενάγησή της στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου και είχε καταλύσει η αποστολή, το Σάββατο η λαρισινή ομάδα αντιμετώπισε την αντίστοιχη δικηγορική ομάδα του Πύργου.

Γήπεδο- Διαιτησία
Ο αγώνας έγινε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για τη λαρισαϊκή ομάδα. Αιτία γι’ αυτό στάθηκαν αφ’ ενός μεν, το γήπεδο του Κατάκολου όπου διεξήχθη η αναμέτρηση και το οποίο είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο για ποδόσφαιρικούς αγώνες, αφ’ ετέρου δε η εχθρικότατη διαιτησία του ντόπιου διαιτητικού τρίο που προσπάθησε να «φρενάρει» την προερχόμενη από το θρίαμβο επί της Καβάλας ομάδα της Λάρισας, δίχως τελικά να λυγίσει την αγωνιστική παρουσία της.
Εξέλιξη του ματς
Στο πρώτο ημίχρονο, οι κατά πολύ ανώτεροι Λαρισαίοι δικηγόροι βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση βολής με τους Κακαράντζα, Γραβάνη, Κόρδα, σε όλες όμως ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις ανακόπηκαν με υποδείξεις ανύπαρκτων οφσάιντ του επόπτη ή του διαιτητή, ενώ δύο φορές -σε ανατροπές των Γραβάνη (35’) και Κακαράντζα (73’)- δεν δόθηκε πέναλτι. Παράλληλα, με συνεχή ανάποδα σφυρίγματα, οι γηπεδούχοι κατάφερναν να περνούν τη σέντρα και σπανιότερα να επισκέπτονται τα καρέ του Χατζηευθυμίου.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια ψυχρολουσία για τη λαρισινή ομάδα, αφού οι γηπεδούχοι στην πρώτη αντεπίθεσή τους, εκμεταλλευόμενοι μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας, κατάφεραν να προηγηθούν με σουτ του Γεωργουλόπουλου στο 65’. Η αντίδραση της Λάρισας ήταν ψύχραιμη και ακαριαία. Μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια, με εξαιρετικό τεχνικό σουτ του έμπειρου εξτρέμ της ομάδας Σάκη Ανδρεάδη από 25 μέτρα, γράφτηκε η ισοφάριση στο 67’ κατά τρόπο μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση από διαιτητή ή αντίπαλο. Και ενώ η ομάδα είχε κλείσει τον Πύργο στην εστία του επιζητώντας το νικητήριο γκολ, ο διαιτητής με μια απόφασή του, που προκάλεσε απορία ακόμη και στους παίκτες του Πύργου, καταλόγισε πέναλτι σε πεντακάθαρο κόψιμο του Κουμαντζέλη επί του Φιδόπουλου. Παρά την υπερπροσπάθεια του Χατζηευθυμίου το πέναλτι μετατράπηκε σε γκολ από τον Γεωργουλόπουλο, και ο Πύργος ξαναπέρασε μπροστά με 2-1 στο 76ο λεπτό.
Η Λάρισα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Επιδεικνύοντας απαράμιλλο σθένος και πείσμα, πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση πιέζοντας ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα. Έτσι στο 84’, μετά από γρήγορο συνδυασμό Γραβάνη-Ανδρεάδη-Κακαράντζα, ο τελευταίος με δύσκολο πλασέ υπό πίεση, έγραψε το τελικό 2-2 μέσα σε ξέφρενους πανυγηρισμούς παικτών, συνοδών και φίλων.
Η σύνθεση της λαρισινής ομάδας ήταν: Χατζηευθυμίου, Μητράς, Ζιούνας, Νάρης, Μαμάκος, Μπένης, Κουμαντζέλης, Ανδρεάδης, Γραβάνης, Κακαράντζας, Κόρδας (65’ Σταυριανός).
Επόμενος αντίπαλος της λαρισινής ομάδας θα είναι η δικηγορική ομάδα του Πειραιά, σε αγώνα που θα διεξαχθεί στη Λάρισα σε χρόνο και τόπο που θα δημοσιοποιηθούν εγκαίρως. Τα μέλη του Συλλόγου Αθλουμένων Δικηγόρων εύχονται σε όλους τους συμπολίτες μας

Καλή Ανάσταση.